midsommar

Midsommar och nyår är två stora helger som det alltid är så stor hysteri kring, vad man ska göra och vilka man ska vara med. Det är helt enkelt för mycket stress. Ända sedan jag var liten har min midsommar alltid firats i sommarstugan med släkten, skulle aldrig kunna tänka mig att fira midsommar någon annanstans än där. 

När vi kom dit kvällen innan tog hela familjen med sig någonting gott att dricka och gick ner till gammelstugan där min farmor brukar sova under midsommar, vi gjorde i ordning en brasa och bara myste lite innan vi gick ner till alla andra gårdar och hälsade på resten utav släkten. Det är alltid lika roligt att träffa kusiner och tremänningar och de där lite äldre människorna som man bara ser en gång om året ungefär. Vi pratade lite ikapp lite och umgicks.

På självaste midsommarafton så gick jag upp och gjorde mig i ordning sedan bar det direkt ut på ängen med alla flickor och damer och plocka blommor till kransbindning, medan pojkarna och herrarna far till skogs och hämtade björkris. Sedan band jag och min syster och min kusin Elin små fina kransar att ha som huvudbonad under dagen. Sedan åt vi, dansade vi runt stången och fikade och åt igen. Kvällen avslutades med att vi "ungdomar" åkte ner till sjön och tog ett nattdopp. Jag stod dock över delen där man doppar sig och nöjde mig med att bara titta på och sitta och värma mig framför brasan.

Dagen efter vankades det femkamp för hela slanten och mitt lag vann såklart, fammåt kvällen åkte jag in till Mora för att hämta upp en otroligt efterlängtad kille, som varit med på midsommar varje år sen vi träffades men som dock missade det här årets firande. Vi åt gott och myste hela kvällen framför brasan.






















Älskade Elvira

Lilla fina Elvira har kommit till världen den 15/6 2012


Hej

Fan har inte uppdaterat på länge! Har mest slitit med jobb och umgåtts med en fin människa. Annars då? Midsommar firades i stugan med hela tjocka släkten, alltid lika mysigt. Blev dock en nykter helg efter som att jag var sjuk och ville ladda upp inför p&l. Som tyvärr också blev nyktert eftersom att jag började jobba kl 6 varenda jävla morgon. Kul.. Aja hade iallafall otroligt trevligt och fick se alla banden jag absolut ville se. Inklusive Stephen Marley <3
Tänkte lägga upp lite bilder i nästa inlägg så stå ut mina kära. Hahahaha.


RSS 2.0